Pirkenhammer, Czechslovakia, Bohemen, eierschaal porselein, koffieservies met schotel, geometrisch decor, gemerkt, art deco, ca. 1930.
Pirkenhammer, Czechslovakia, Bohemen, eierschaal porselein, koffieservies met schotel, geometrisch decor, gemerkt, art deco, ca. 1930.

Pirkenhammer koffieservies1930

koffiepot : H 16 cm  B 28 cm ; suikerpot :H 12 cm  B  18,5 cm ; tas Ø 12 cm ; schotel L 29 cm

Categories: , , , Tag:

 200,00

Prijs incl. 6% BTW & Verzendingskosten

Meer informatie

Pirkenhammer is een porseleinmanufactuur die werd opgestart in 1803 door Friedrich Holke en Johann Gotlob List in Bohemen. Vanaf 1908 werd de eigenaar Wilhelm & Victor Maier In 1918 werd de fabriek geïncorporeerd in de “Epiag” groep. Het merkteken zijn de twee gekruiste hamers.

Aangeboden is een mooi art deco eierschaal porseleinen koffieservies met grote schotel. Het werd gemaakt door de Pirkenhammer manufactuur in Czechoslowakije. Het bestaat uit een grote koffiepot met deksel, een suikerpot met deksel, een melkkannetje, acht borden, acht ondertassen en zeven half bolvormige tasjes (één ontbreekt) en een grote schotel. Koffiepot, suikerpot en melkkannetje en tasjes  hebben een bijzondere circulaire handgreep. De tasjes zijn ook binnenin gedecoreerd. De bijzonder attractieve vorm en decoratie zijn typisch art deco. Opvallend is ook de zilveren omlijning van de objecten. Onderaan zijn de objecten gemerkt met de gekruiste hamers met het woord PIRKENHAMMER er door, met onderaan het woord “Czechoslavakia”. Dit merkteken werd gebruikt van 1918 tot 1938. De schotel is in rood geschreven gemerkt met het nummer “1189610”.

Conditie : één  tas met scherf op de zijkant, verder alle perfect.

 

 

Reviews

Reviews

Be the first to review “Pirkenhammer, Czechslovakia, Bohemen, eierschaal porselein, koffieservies met schotel, geometrisch decor, gemerkt, art deco, ca. 1930.”

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Faience

Porselein

Keramiek

Varia

Glas

Nieuwe Aanwinsten