Boch-Frères Keramis La Louvière, Faience fine, têtes à têtes theeservies “Nagako”, polychroom geëmailleerd, Art deco, Raymond Chevalier, 1940.
Boch-Frères Keramis La Louvière, Faience fine, têtes à têtes theeservies “Nagako”, polychroom geëmailleerd, Art deco, Raymond Chevalier, 1940.

Theeservies art deco, Boch Keramis La Louvière, Raymond Lanternier, 1940.

Dienblad : L 45 cm   B 32 cm    Theepot  H 12 cm   B 20 cm   Tas   Ø 10,8 cm  H 5,5 cm  Schoteltje  L = B 13 cm   Suikerpot   H 8,5 cm   B 14 cm    Melkpot   H 6,5 cm   B 13 cm

 700,00

Prijs incl. 6% BTW & Verzendingskosten

Out of stock

Meer informatie

Raymond Henri Chevallier werd geboren in 1900 in Auxerre, Frankrijk en stierf in 1959 in Lille. Hij werkte in de Longwy pottenbakkerij en was aanwezig op de beroemde Exposition des Arts Décoratifs in 1925 in Parijs. Vervolgens vinden we hem als directeur van het minder bekende, maar interessante atelier van de Céramique de Bruxelles, tussen 1935 en 1937. In 1937 is Chevallier directeur van het Kéramis-atelier. Hij in 1940 werd hij de opvolger van Charles Catteau. Zijn ontwerpen zijn behoorlijk uitbundig en kleurrijk. Hij werkte tot 1954 voor Boch.

Getoond wordt een uitbundig bovenglazuur email handgedecoreerd theeservies voor twee personen, een zgn. tête à tête. Het bestaat uit een achthoekig dienblad, een theepot met deksel, een melkkannetje, een suikerpot met deksel en twee theetassen op zeshoekige ondertassen. De theepot heeft een rond globuleus corpus evenals de suikerpot. De tassen zijn breed half bolvormig. Met een horror vacuüm zijn alle objecten volledig handgeschilderd met pastelkleuren die een druk floraal decor weergeven. Het inwendige van de staande objecten is turkoois gepenseeld. Opvallend is de dikke vergulding die aangebracht is op alle buitenranden en handgrepen. Tevens opvallend is het bruin granulair aspect van de deksels en ook de tweeledige handgrepen van alle objecten. De achterzijde is wit geglazuurd, waarbij het dienblad een turquoise boord heeft. Op de achterzijde van de schoteltjes zien we “Décor limité Ht, nr. 250, D.2919, vormnummer 56A, BFK voor Boch Frères Keramis en RC voor Raymond Chevalier”, onderaan de tassen zien we in zwart het decornummer 2919 en vormnummer 1456. Tevens de gekende ronde stempel van Boch Frères La Louvière. Deze theeset is te dateren in 1940, dus nog in manifeste Art deco periode.

Conditie : vrijwel perfect, letsel aan de rand achteraan.

 

 

 

Reviews

Reviews

Be the first to review “Boch-Frères Keramis La Louvière, Faience fine, têtes à têtes theeservies “Nagako”, polychroom geëmailleerd, Art deco, Raymond Chevalier, 1940.”

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Faience

Porselein

Keramiek

Varia

Glas

Nieuwe Aanwinsten