Chinees porselein, export Kanton Famille Rose Medaillon decor, 2 ovale kommen met deksel en plateau, floraal en figuraal decor met vergulding, Qing dynastie, ca. 1850.
Chinees porselein, export Kanton Famille Rose Medaillon decor, 2 ovale kommen met deksel en plateau, floraal en figuraal decor met vergulding, Qing dynastie, ca. 1850.

Kanton famille rose medaillon

kom : H 5,5  cm   L 26  cm   B  21  cm     deksel : L 20,5  cm   B 16  cm  H   cm     plateau  L  26 cm   B  19  cm

 900,00

Prijs incl. 6% BTW & Verzendingskosten

Meer informatie

Aangeboden zijn twee mooi gedecoreerde Chinees porseleinen ovalen kommen met deksel en bijhorende plateau. Deze zijn handbeschilderd boven de bedekking  met een Kanton Famille Rose Medaillon decor. Het basispatroon van dit decor bestaat uit de twee centrale vergulde cirkels met vier ovale cartouches errond. In de cirkel zit een vogel op een pioenboom en errond zijn normaal vier (in dit geval twee) vlinders handgeschilderd. De cartouches zijn alternerend versierd met bloemen en vogels, en met personages in een huis. Het geheel is opgevuld met groene krulletjes en andere versiering. In het Kanton famille rose-medaillon decor is het groen, naast het rose, een veel gebruikte kleur. De omtreklijnen zijn soms, maar niet altijd, zoals hier op de deksels, in zwart geschilderd. Het geschubde ovalen deksel heeft een vergulde greep in de vorm van een pijnappel. De twee ovale hoge kommen met vlakke gecontourneerde boord zijn aan de buitenzijde met eenzelfde type decor beschilderd. Binnenin zijn ze zowel op het plat als de zijwanden overvloedig gedecoreerd met florale motieven die hier wel zwart omlijnd zijn. De kommen hebben een niet geglazuurde boord waar het deksel met ongeglazuurde rand op past. De kommen hebben een ongeglazuurde basis. met zwarte tekens beschilderd, vermoedelijk een schildermerk. De twee ovale begeleidende plateau’s zijn in hetzelfde Kanton famille rose-medaillon decor versierd maar fijner uitgevoerd op een wittere bedekking, en zijn ook rijkelijk verguld. Zij hebben ook een ongeglazuurde basis en zijn evenmin gemerkt. Dus mooi sierlijk exportporselein ! Vermoedelijk uit de regeringsperiode van keizer Tao-kuang ( 1821-50).

Conditie : klein randscherfje aan één van de deksels, verder perfect.

 

 

Reviews

Reviews

Be the first to review “Chinees porselein, export Kanton Famille Rose Medaillon decor, 2 ovale kommen met deksel en plateau, floraal en figuraal decor met vergulding, Qing dynastie, ca. 1850.”

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Faience

Porselein

Keramiek

Varia

Glas

Nieuwe Aanwinsten